Сирия: Турция е един от главните спонсори на тероризма

Сирийският външен министър Уалид ал Муалем обвини Турция, че е един от главните спонсори на тероризма в неговата страна и в региона и я обвини в престъпления срещу човечеството заради прекъсването на водата на над десет градове, които се съпротивлявали на турската окупация, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В предварително записано изявление пред провеждащото се онлайн Общо събрание на ООН Ал Муалем заяви, че прекъсването на водата е застрашило живота на мирни граждани, особено предвид коронавирусната криза, цитира БТА. 

Турция задържа още един джихадист от "Ислямска държава"

Сирийският първи дипломат обвини Турция и в оказване на всякаква подкрепа "на Джебхат ан Нусра и свързани с нея терористични групи, които убиват хладнокръвно сирийци".

"Провежда се работа по "турцизиране на нашите територии, налага се колективно наказание на милиони цивилни, на които не се позволява да живеят в турската окупация в Хасака и в десетки градове на турската граница", заяви още Ал Муалем.

Според него Анкара транспортира "терористи и наемници, които някои наричат "умерена опозиция", от Сирия в Либия". Освен това турските власти "нарушават суверенитета на Ирак", използват бежанците "като разменна монета с Европа" и предявяват "със сила претенции към енергийни ресурси в Средиземноморието", подчерта сирийският първи дипломат.

"Сегашният турски режим е станал незаконен според международното право", заяви министър Ал Муалем. "Неговите политики и действия, които заплашват сигурността и стабилността на целия регион, трябва да бъдат спрени", цитира БТА.

"Монд": Ердоган си отмъщава за Севърския договор

Представителството на Турция в ООН заяви, че "отхвърля изцяло побърканите изявления на сирийския режим, пълни с нелепи обвинения" и обвини правителството на Башар Асад, че "отдавна е загубило легитимността си" и е извършил престъпления срещу човечеството.

Ал Муалем заяви също, че сирийското правителство "няма да пожали усилия, за да прекрати с всички възможни средства, достъпни съгласно международния закон, окупацията" на сирийска територия от американски и турски сили. 

Коментари

 1. 2020.09.27 | 18:05
  "Хвани единя, удари другия". Асад Втори забрави кога избиваше жестоко своя народ, включително и с химическо оръжие. Сега стана голям хуманист и включи крокодилските сълзи. Но, ако сме честни, това, което казва за Султан Ердоган, си е чиста истина. Въпросът е, че Ердоганьо воюва с Русия и Египет в Либия, с Египет, Гърция, Кипър и Франция в Източното Средиземноморие, шантажира цяла Европа с "бежанците". И касапина Башар гледа да намаже.
  1. 2020.09.28 | 12:44
   ti si allahu reptilski bokluk umri nai setne
 2. 2020.09.27 | 16:07
  Всички защитаваме Говедарските интереси.Те живеят добре а нас ни хранят с Демокрация.Трябва да купуваме всичко скъпо за да им защитаваме интересите. Превърнахме нашите бащи и деди в роби, да броят жълти стотинки за да са щасливи Евролакеите.
 3. 2020.09.27 | 15:57
  Българските управници по рзтваряне на задни бузи, пред Запада нямат равни.То бива да си продажник ,само балтиските пудели и Булгаристан нямат национални интереси.
 4. 2020.09.27 | 08:46
  Кажи куче краставо и другите спонсори, Турция не длъжна да ви поддържа имигрантите
  1. 2020.09.27 | 09:38
   Поддържа имигранти друг път! Поддържа терористи! А ти яж камилски говна, миризлив гаджал лоясал!
  2. 2020.09.27 | 09:06
   турция е спонсор на тероризма
 5. 2020.09.27 | 09:34
  Изпълняват се последните пророчества на Свети Паисий Светогорски!
 6. 2020.09.27 | 09:30
  не е демократично така да се говори. обади се на макрон да ти обясни за демокрацията и правата. ако е зает, обади се на ердоган. той също голям демократ.
 7. 2020.09.27 | 08:58
  Време е турците да поемат малко бомби. Правят си каквото си поискат. Нашия вожд също ходи да лиже задните част на Ердоган и да ни продава.
 8. 2020.09.27 | 07:59
  Кажи и другия основен спонсор...
  1. 2020.09.27 | 08:33
   и бойко е неговия брат
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет