Иран: Светът трябва да се противопостави на САЩ

  • 20 септември 2020 06:32

  • 1157
  • 4
Иран: Светът трябва да се противопостави на САЩ
© Gettyimages (архив)

Световната общност трябва да се противопостави на използването на санкции от страна на САЩ, за да наложат волята си, или и други страни може да очакват да им се случи същото, заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, цитиран от Ройтерс.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да издаде указ, позволяващ му да налага американски санкции на всеки, който наруши оръжейното ембарго срещу Иран, което се очаква да изтече през октомври. Днес американският държавен секретар Майк Помпейо заяви, че санкциите на ООН срещу Иран отново са в сила. Това би означавало, че оръжейното ембарго няма да изтече през октомври.

Като правило американците тормозят и налагат санкции, заяви заяви Зариф пред иранската телевизия часове преди настъпването на момента, когато според САЩ санкциите на ООН отново са влезли в сила.

,,Световната общност трябва да реши как да се държи спрямо тормоза, тъй като те ще се изправят пред същото утре, когато Америка предприеме същите действия срещу проекта "Северен поток", както и други проекти", подчерта той.

Кремъл призова западните страни да не политизират ситуацията около "Северен поток 2"

САЩ и много европейски страни се противопоставят на проекта "Северен поток-2", който според тях ще увеличи зависимостта на Европа от руски газ и ще лиши транзитни страни като Полша и Украйна от влияние над Русия, припомня БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1157 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.09.20 | 07:03

2
Аз съм чувал че в иран голяма мизерия било ще си направя една фирма да продавам вода там

2020.09.20 | 07:19

4
аз съм чувал по литератypа че има само пясък

2020.09.20 | 07:19

3
ама те и пари имат там?
За един европалет с пари ведна

2020.09.20 | 06:51

1
Аз мoга дa сe пpотивoпоcтавя на eднa тaва с кeбапчета и oще еднa тaва с кюфтeта, и пoсле тъpcя кaдe дa гo набyтaм бeз паpи aма дa нe им миpиши кoжaта пo пpиpода

Добави коментар

Водещи новини