Опозиционни групи в Бахрейн не приемат споразумението с Израел

  • 13 септември 2020 18:27

  • 441
  • 0
Опозиционни групи в Бахрейн не приемат споразумението с Израел
© Уикипедия

Опозиционни групировки в Бахрейн заявиха, че отхвърлят решението на държавното ръководство на малката монархия от Персийския залив за нормализиране на отношенията с Израел, предаде Ройтерс. Водещ шиитски духовник призова народите от региона да му се противопоставят.

Аятолах шейх Иса Касим, който живее в Иран, заяви, че е против нормализацията на отношенията между арабските страни и Израел. В негово изявление, разпространено от разпуснатата бахрейнска опозиционна партия Ал Уефак, се посочва, че споразуменията между Израел и Обединените арабски емирства от миналия месец и между Израел и Бахрейн противоречат на народната воля.

Израел и Бахрейн са се договорили да установят пълни дипломатически отношения

"Има голямо разминаване между управляващите и управляваните в мисленето, съзнанието, целите и интересите. Правителствата са в състояние на психологическо поражение и искат да натрапят (тези споразумения) на народа. Но хората трябва да се съпротивляват на това поражение", заяви Касим.

С обща декларация излезе и група бахрейнски политически и граждански асоциации. В нея се казва, че резултатите от нормализацията на отношенията с Израел няма да се радват на масова подкрепа, защото поколения бахрейнци са възпитани в привързаност към палестинската кауза, която тези споразумения с Израел предават, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини