Пакистанки протестират срещу насилието

  • 13 септември 2020 06:40

  • 846
  • 1
Пакистанки протестират срещу насилието
© Pixabay

Хиляди жени в цял Пакистан участваха днес в демонстрации, за да осъдят груповото изнасилване и обвиняването на жертва от полицай, както и да потърсят справедливост за оцелелите от изнасилване, предаде ДПА.


Протести имаше в Лахор, Исламабад, Квета, Карачи и Хайдерабад, където хиляди жени, мъже и деца се включиха в шествия, носейки плакати с лозунги срещу сексуалното насилие, тормоза и изнасилването и настоявайки за справедливост.


В сряда късно вечерта двама обирджии измъкнаха насила жена и децата й от колата им на магистрала в източния град Лахор, изнасилиха я пред семейството й и й взеха парите и мобилните телефони, припомня агенцията.
Шефът на местната полиция Умер Шейх казал, че вината е на жената, тъй като напуснала къщата през нощта и се движила по безлюден път вместо по алтернативен маршрут.


Изнасилването и изявлението полицейския шеф, който обвинява жертвата, предизвикаха недоволство в социалните мрежи. Политици, правозащитници, писатели, адвокати и телевизионни знаменитости призоваха за отстраняването му от поста.
Правителството не успя да защити жените, заяви активист на митинга в Исламабад.

Протестиращите днес възобновиха призивите за уволняване на шефа на полицията в Лахор. Правителството в провинция Пенджаб, чиято столица е Лахор, изглежда обаче не се трогва от тези искания, посочва ДПА.
Междувременно полицията продължава да разследва случая.

Последвайте канала на

Novini.bg
846 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ами в булгаристан? На една жена и разбиха колата

2020.09.13 | 10:30

1
на Ситняково и я псуваха пред децата и. После съдийката Надя Бакалова пусна престъпниците по живо по здраво!

Добави коментар

Водещи новини