Нужен е одит на ливанската централна банка, заяви Макрон

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви, че е необходим одит на ливанската централна банка, наред с другите необходими промени в Ливан. Той добави, че Световната банка и ООН ще играят роля във всякакви ливански реформи, предаде Ройтерс.

"Ако няма одит на централната банка, до няколко месеца няма да има никакъв внос и няма да има храна и гориво", каза Макрон пред репортери в Бейрут.

Ето за какво призова Макрон в Ливан

Ливанската централна банка е решила да замрази активите на ръководителите на пристанището на Бейрут и на митниците и на още пет души, бивши и настоящи служители на пристанището и митниците, след взрива в пристанищен склад, разтърсил ливанската столица, показва директива на банката, видяна от Ройтерс и потвърдена от самата централна банка.
 

В разпореждането с дата 6 август, изададена от специалната разследваща комисия на централната по прането на пари и тероризма, се казва, че то ще бъде разпратено до всички банки и финансови институции в Ливан, апелативната прокуратура и до банковия регулатор.

Вчера ръководителят на пристанището Хасан Корайтем и този на митниците Бадри Дахер заявиха пред ливански медии, че през годините са изпращани няколко писма до съдебните органи в Ливан с искане взривилите се във вторник в склад на пристанището силно взривоопасни материали да бъдат премахнати оттам, отбелязва Ройтерс.

Коментари

 1. 2020.08.07 | 15:18
  Пак саветский корабль заведения в експлозию
 2. 2020.08.06 | 23:47
  БНБ as well
 3. 2020.08.06 | 22:55
  Макрон да каже колко процента от БВП на бившите колонии на Франция потъват във френската хазна включително и на Ливан ,а не да предлага одити боклукът мръсен.
 4. 2020.08.06 | 22:52
  това не го решава Макрон
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет