Израелка се съблече на протест срещу Бенямин Нетаняху

  • 22 юли 2020 15:14

  • 1121
  • 0
Израелка се съблече на протест срещу Бенямин Нетаняху
© Getty Images

Демонстрантка, която откри гърдите си по време на протест срещу израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, породи противоречиви реакции, след като нейна снимка бе разпространена днес из социалните мрежи, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Жената е извършила протестния си акт, качена на скулптурно изображение на менора пред сградата Кнесета, където се състоя вчерашната демонстрация. Председателят на парламента Ярив Левин заклейми случилото се, като написа във "Фейсбук": "Срам. Отстоявам правото на всяка личност да протестира, да излага и изразява своето мнение, но има разлика между законен протест и оскверняване на държавни символи". Левин призова за незабавно съдебно преследване на провинилата се "не само за наказание, а главно за образователно и гражданско послание, което трябва да бъде много ясно".

Демонстранти блокираха входа на Кнесета

Жената, чието име не се съобщава, каза по радио "103 fm": "Не мисля, че тялото на жена е нещо позорно. Мисля, че премиерът, която е обвинен в престъпления, е нещо позорно". Нейни поддръжници в социалните мрежи публикуваха картината "Свободата води народа" на Йожен Дьолакроа от 1830 г. на жена с разголена гръд, която повежда Франция на бунт за свобода. Понастоящем Нетаняху е съден по обвинения в корупция, измама и злоупотреба с доверие.

Менората - свещник със седем свещи - е важен символ в юдаизма; негово изображение е част от емблемата на Израел, отбеляза ДПА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1121 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини