Иран екзекутира осъден за шпионаж в полза на САЩ и Израел

  • 20 юли 2020 12:43

  • 487
  • 3
Иран екзекутира осъден за шпионаж в полза на САЩ и Израел
© Getty Images/Guliver

Иран екзекутира днес мъж, осъден за шпионаж в полза на САЩ и Израел, съобщавал по-специално данни за местонахождението на ирански генерал, убит по-късно чрез нападение с дрон, предаде Франс прес, като се позова на съобщение от съдебната система на страната.

"Махмуд Мусави Маджд бе екзекутиран в понеделник сутринта за шпионаж, с което приключи случаят с предателството му към страната", заяви официалният сайт на иранското правосъдие "Мизан".

Мусави Маджд бе обвинен, че е информирал САЩ и Израел за пътуванията на генерал Касем Солеймани, архитект на иранската стратегия в Близкия изток, убит на 3 януари при американски удар с дрон в Багдад заедно със заместника му, лидера на подкрепяните от Техеран иракски милиции Абу Махди ал Мухандис.

В Иран ще екзекутират мъж, обвинен в шпионаж за ЦРУ и Мосад

За да оправдае заповедта за ликвидирането на Солеймани, президентът на САЩ Доналд Тръмп увери след смъртта му, че генералът, когото нарече "терорист номер едно" в света, е подготвял нападения срещу американски дипломати и военни.

В отговор на атентата Ислямската република изстреля ракети срещу бази в Ирак, в които се намираха американци, и причини, както съобщи Вашингтон, значителни материални щети, припомня АФП, цитирана от БТА. 

Последвайте канала на

Novini.bg
487 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
а

2020.07.23 | 11:36

3
а тука кога ще бесим толупи???
6te ubiem boiko reptila

2020.07.20 | 15:23

2
kogato doidat brato4kite izvanzemni togava 6te umirat vsi4ki boikovi reptili
.

2020.07.20 | 13:00

1
А у нас кога ще избесим хунтата??

Добави коментар

Водещи новини