Най-малко 7 кораба горяха в иранското пристанище Бушехр

Най-малко седем кораба са обхванати от пожар в иранското пристанище Бушехр, съобщиха ирански медии - поредният от серия пожари и експлозии на различни места в страната, някои от които в секретни обекти, предаде Ройтерс.

Няма съобщения за жертви. Стълбове гъст черен дим се издигат в небето над южното пристанище на Залива, показва снимка, публикувана от агенция ИРНА.

От края на юни имаше няколко експлозии и пожари, включително ирански военни и индустриални обекти, включително пожар в подземния ядрен завод Натанз на 2 юли.

21 души пострадаха при пожар на американски десантен кораб в Сан Диего

Обектът в Натанз е в центъра на иранската програма за обогатяване на уран, за която Техеран твърди, че е с мирни цели. На 3 юли иранските служби за сигурност обявиха, че причината за случилото се в Натанз е установена, но ще бъде съобщена по-късно. Някои ирански политици и медии заговориха за киберсаботаж и дори намекнаха, че е дело на страни като Израел и САЩ, макар и без да ги обвиняват пряко. На 5 юли израелският министър на отбраната заяви, че неговата страна не стои непременно зад всеки мистериозен инцидент в Иран, допълни БТА.

На 30 юни 19 души бяха убити при експлозия в медицинска клиника в Техеран, която според властите била причинена от изтичане на газ. На 26 юни експлозия избухна край военната база Парчин, причинена, според официалното съобщение, от изтичане на газ от хранилище извън територията на базата.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет