5,9 по Рихтер разтърси Индонезия

  • 15 април 2012 07:01

  • 582
  • 0
5,9 по Рихтер разтърси Индонезия
©

Трус с магнитуд 5,9 по Рихтер е бил регистриран в Индонезия, съобщи АФП.

Земетресението е регистрирано на 50 км дълбочина. Епицентърът е на 170 км западно от столицата Джакарта, в протока Сунда. Няма данни за жертви, ранени и големи материални щети. Няма и предупреждение за цунами.

По-рано тази седмица властите отправиха предупреждение за цунами след силно земетресение в индонезийската провинция Ачех. Трусът с магнитуд 8,9 по Рихтер бе регистрирано в океана под северната провинция на Индонезия.

Американският геоложки институт съобщи, че земетресението е с епицентър 33 км под морското дъно на около 495 км от Банада Ачех - столицата на провинция Ачех. Първоначално от Американският геоложки институт съобщиха за магнитуд от 8,9 по Рихтер, но по-късно определиха манитуда на 8,7.

Вторичен трус със сила 6,5 бе регистриран по-късно в Ачех. Властите наредиха евакуация на шест крайбрежни района на Индонезия. Трусът бе усетен и в Сингапур, Тайланд и южна Индия.

Няколко часа по-късно друг трус с магнитуд 8,3 разтърси района. За момента няма данни за щети и разрушения. Мощният вторичен трус е с епицентър на 16 км под морското дъно и на 615 км от Банда Ачех. Трусът е продължил няколко минути. В паниката хората са излезли от домовете си.

Регионът често е удрян от земетресения. Цунами през 2004 г. уби 170 000 души в Ачех.

Последвайте канала на

582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини