Иран се закани за ответен удар, ако ядрените му обекти станат прицел на кибератаки

04 юли 2020 08:08

Иран се закани за ответен удар, ако ядрените му обекти станат прицел на кибератаки
© Pixabay (архив)
950 5

Иран ще нанесе ответен удар срещу всяка страна, която извърши кибератака срещу негови ядрени обекти, съобщи шефът на гражданската защита на страната след пожара в ядрения комплекс в Натанз, за който някои ирански официални лица смятат, че може да е бил причинен от кибер саботаж, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Комплексът за обогатяване на уран в Натанз, разположен в пустинята в централната провинция Исфахан, в по-голямата си част е разположен под земята и е един от иранските ядрени обекти, наблюдавани от МААЕ. Иран съобщи вчера, че извършеното разследване е позволило да се установят с точност причините за инцидента в ядрения комплекс в Натанз, но "те, както и подробностите за инцидента, ще бъдат оповестени в подходящия момент".

МААЕ отхвърли аргументите на Иран за блокиране на ядрена инспекция

"Ответни действия за кибератаки са част от отбранителната мощ на Иран. Ако се докаже, че нашата страна е станала прицел на кибератака, ние ще отвърнем", каза шефът на гражданската защита Холамреза Джалати, цитиран от Ройтерс. В днешна статия, предадена от държавната информационна агенция ИРНА, се излага предположение, че е възможно да става дума за саботаж от врагове като Израел и САЩ, но не се отправя пряко обвинение срещу тях.

Филип Епитропов
950 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
SAMI

2020.07.06 | 10:47

5
CA CИ BИHOBHИ, 3AЩO CA BЪP3AHИ KЪM HETA???
Някой

2020.07.04 | 14:54

4
Еми Евреите пред очите на целия свят заплашват и ограбват земите и богатствата на арабите, Палестинците това не са ли терористи ? Значе за едни може а за други не . Тогава да го ду.хате. всички педали с такова мислене

2020.07.04 | 08:47

1
А-ха, значи Иран редовно може да прави кибератаки, но ще има ядрен удар, ако някой му отвърне със същото. 99,9 % от терористите и екстремистите са мюсюлмани и ислямисти. Те се множат целенасочено и агресивно, за да рекетират света. Населението на Иран в момента е около 82 милиона. Това е империя на злото и простотията като останалите ислямистки кочини.

2020.07.04 | 08:58

3
Хитрият план на Иран е в АЕЦ-ите си на обогатява уран и да направи ядрени оръжия, после да рекетира цялата планета и да множи ислямистите си в други държави. Иранците са ш.бани боклуци!

2020.07.04 | 08:49

2
В Иран манталитетът с ислям е жените на 40 градуса да са облечени като пингвини и да бъдат убивани с камъни, ако излязат навън сами да пазаруват. Тези садисти ли трябва да имат ядрено оръжие?

Добави коментар

Водещи новини