ХАМАС: Разбихме шпионска мрежа на окупаторите

  • 03 юли 2020 15:49

  • 673
  • 0
ХАМАС: Разбихме шпионска мрежа на окупаторите
© Getty (архив)

Нашите служби за сигурност разбиха шпионска мрежа на окупаторите, това е заявила радикалната палестинска групировка ХАМАС, цитирана от израелската редакция на нюзру.

Според съобщение на организацията снощи служители на полицията в Ивицата Газа е извършила специализирана операция. "При действията на силите за сигурност са били арестувани няколко души, конфискувани са били оръжие, боеприпаси, техническо оборудване и огромни суми пари", са посочили още от ХАМАС.

От групировката са били категорични, че задържаните са признали за агентурната си дейност в полза на Държавата Израел (наричана от организацията окупатор).

ХАМАС удари Израел. ЦАХАЛ отвърна

"Освен това арестуваните са имали за цел да ликвидират няколко високопоставени членове на въоръженото крило на ХАМАС. Следствените действия продължават", се е допълвало в съобщението на палестинската организация.

ХАМАС (създадена 1978 г.) е била обявена за терористична организация от Европейския съюз, САЩ и други страни по света. Тя държи властта в Ивицата Газа – частта на Палестина, разположена по крайбрежието на Средиземно море.

Другата част от Палестина – Западният бряг на река Йордан (в района на границата с Кралство Йордания) е управлявана от организацията ФАТАХ.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
673 0

Свързани новини

Водещи новини