Бесят ирански журналист за шпионаж?

Главният редактор на иранския информационен портал Amad News Рухолла Зам е бил осъден на смърт чрез обесване, предаде ТАСС.

Магистрати в Ислямската република са признали журналиста за виновен в шпионаж. Според обвинението Зам е събирал разузнавателна информация, която е продавал на съответните служби в САЩ, Франция и Израел. Според съда главният редактор е бил признат за виновен и в противоправителствена дейност.

В Иран ще екзекутират мъж, обвинен в шпионаж за ЦРУ и Мосад

"Заради това съдът е определил най-строгото наказание, предвидено от законодателството на нашата страна – смърт чрез обесване. Решението може да бъде обжалвано", това е посочил говорител на правосъдното министерство на близкоизточната държава.


Зам е бил арестуван в Техеран от служители на Корпуса на стражите на Ислямската революция на 14 октомври по обвинения в шпионаж и опит за насилствена промяна на конституционния строй.

Мъжът е станал известен в страната си и извън нея с публикациите, свързани с протестите в Иран през 2017 – 2018 г. Тогава много жители на Ислямската република бяха излезли по улиците, за да изразят своето недоволство от икономическите проблеми и корупцията.

Коментари

  1. 2020.06.30 | 15:29
    Edin reptil da go obesqt smart
  2. 2020.06.30 | 13:02
    а пасито кога???
  3. 2020.06.30 | 12:53
    А у нас 30г. се разхождат свободно от центъра на София - кой до турското,кой до еврейското, кой до краварското и пр. посолства на "партньорЕте" ни, които непрекъснато ни мислят "доброто" и не могат да спят, за да ни правят "добрини".
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет