Атака в Карачи. Има жертви

  • 29 юни 2020 09:14

  • 866
  • 0
© Getty (архив)

Въоръжени мъже са нападнали фондовата борса в южния пакистански град Карачи, предаде Би Би Си.

Атаката е започнала с обстрел на сградата на финансовото тържище с ръчни противотанкови гранатохвъргачки. "След това терористите нахлуха в района на паркинга и откриха огън напосоки", е казал говорител на борсата.

Полицията в най-големия град в държавата е обявила, че започната операция срещу терористите е приключила. Вследствие на атаката са загинали деветима души - четирима служители на борсата, един служител на реда и четиримата нападатели. "Петима души са настанени в местни болници", е посочил представител на властите, но не уточнил тяхното състояние.

Отговорността за терористичния акт е поела Армията за освобождение на Белуджистан. "Групировката (заявила за съществуването си през 2000 г. и бореща се за отцепването на южната област Белуждистан) е разпространила съобщения чрез социални мрежи", написаха издания от страната, цитирани от британската медийна корпорация.

"Атаката срещу най-старата и най-голямата фондова борса в нашата страна е варварски акт. Тази атака обаче няма да ни отклони от борбата срещу тероризма", това от своя страна е заявил управителят на провинция Синд – Имран Исмаил.

Осем убити при бунт в затвор в перуанската столица

Последвайте канала на

866 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини