В Израел училищата остават отворени

  • 31 май 2020 06:28

  • 1340
  • 1
В Израел училищата остават отворени
© getty images

Училищата в Израел ще останат отворени въпреки установеното огнище на КОВИД-19 в една гимназия, съобщи здравното министерство вчера, но премиерът Бенямин Нетаняху предупреди, че ограниченията, въведени заради коронавируса, ще бъдат наложени отново, ако нивата на заразяване се увеличат, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Израел вдигна много от рестрикциите през последните няколко седмици със спадането на нивото на инфекция, но то рязко се повиши в петък, когато бяха регистрирани 101 нови случая, мнозинството от тях произлизащи от средно училище в Ерусалим, след като предишната събота бяха едва четири.

В телевизионно обръщение снощи премиерът заяви, че все още е прекалено рано да се каже дали това показва промяна на тенденцията. Следващите няколко дни ще се види дали ще има значително повишаване на нивата на заразяване, което би наложило промяна в политиката, добави той.

В Израел започнаха масово тестване на 100 000 души

Училищата, в които са установени случаи на COVID-19, ще бъдат затворени, съобщи министерството на здравеопазването.

Петъчният взрив накара здравните власти да предупредят израелците да не свалят гарда и да поддържат социална дистанция и хигиена и да носят маски.

"Твърде рано е да се каже дали има промяна в тренда, но не е рано да се каже, че има нарушаване на дисциплината", каза Нетаняху.

Министърът на здравеопазването Йоав Галант съобщи, че специален екип ще се грижи да бъдат спазвани превантивните мерки в училищата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1340 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2020.05.31 | 11:43

1
ЕВРЕИТЕ НЕ САМО СА УМНИ НО И МНОГО ДИСЦИПЛИНИРАНИ И ЗАТОВА СА ТОЛКОВА НАПРЕД ВЪВ ВСИЧКО!!! НИЕ ОЩЕТИХМЕ НАШИТЕ ДЕЦА КАТО СЪСИПАХМЕ 2/3 ОТ УЧЕБНАТА ИМ ГОДИНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГРИП А И КОВИД 19 И ТЪПИЯ ЩАБ Н О Щ!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини