Иранският президент призова новия парламент да си сътрудничи с кабинета

  • 27 май 2020 10:18

  • 529
  • 0
 Иранският президент призова новия парламент да си сътрудничи с кабинета
© Getty (архив)

Иранският президент Хасан РоханиХасан РоханиСедмият президент на Иран Хасан Рохани е роден на 12 ноември 1948 година. Заема поста на 3 август призова депутатите да си сътрудничат с правителството му в реч на откриващата сесия на новия парламент.

Органът на законодателната враст бе съставен след изборите през февруари, спечелени от критични към политиката на Рохани консерватори, предаде АФП.

"Надявам се, че в оставащата на това правителство една година (преди планираните за пролетта на 2021 г. президентски избори), ще успеем да си сътрудничим и да работим заедно", каза Рохани.

Рохани, на когото конституцията забранява да се бори за нов мандат догодина, призова депутатите - колективно и индивидуално, да поставят националния интерес над частните интереси, над интересите на партията или избирателния си район.

Президентът за пореден път разкритикува психологическата война и икономическия тероризъм на САЩ и заяви, че иранската нация се е изправила срещу врага и му е нанесла поражение.

Иран: Ще потопяваме кораби на САЩ

Рохани похвали резултатите на правителството си в предизвиканата от коронавируса санитарна криза, които по думите му са повод за голяма гордост за народа и управляващите, и заяви, че Ислямската република е една от страните, които са отбелязали успех в борбата с вируса.

По последни официални данни в Иран има над 7500 починали от новия коронавирус.

Последвайте канала на

529 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини