Два турски безпилотни самолета са свалени в Либия

22 май 2020 07:03

Два турски безпилотни самолета са свалени в Либия
© getty images
1941 3

Два турски безпилотни самолета са били свалени южно от Триполи в четвъртък, твърди Либийската национална армия (ЛНА) на фелдмаршал Халифа Хафтар, която воюва срещу международно признатото Правителство на националното съгласие (ПНС), подкрепяно от Турция, съобщи ТАСС, като се позовава на информационния сайт "Африкагейтнюз" и на телевизия "Ал Арабия".

Според информацията първият безпилотен самолет е бил свален, докато се е опитвал да атакува позиции на ЛНА край град Тархуна на 80 километра от Триполи. Вторият самолет е бил унищожен в същия район.

Турция свали военен самолет на сирийските сили

В началото на седмицата силите на ПНС с активната подкрепа на турска безпилотна авиация успяха да отблъснат ЛНА от стратегическата военновъздушна база Уатия на югозапад от столицата. След това частите на правителството започнаха да се готвят за настъпление към Тархуна и според съобщенията в четвъртък са подложили града на масиран обстрел със залпов огън.

Вчера ЛНА обяви подготовката на "най-голямата в историята на Либия" въздушна операция срещу "турските войски в страната и техните привърженици".

Novini.bg
1941 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
браво

2020.05.22 | 09:25

1
браво, бой по турския терорист и агресор
международно

2020.05.22 | 12:39

3
международно значи инсталирано от сащ и техните кучи синове. това значи международно. а сащ си инсталираха удобни джихадисти. заедно с турция си делят интереса там да смучат петрол и други ползи. хафтар щом има армия значи има кой да го подкрепя и ако не го спираха с разни дипломатически, икономически и военни хватки - до сега щеше да изгони джихадистите от бенгази.

2020.05.22 | 09:35

2
Mеждународно признатото Правителство, подкрепяно от Турция, до тука всичко OK. Халифа Хафтар какъв е? Кой го подкрепя? Защо?

Добави коментар

Водещи новини