Иран: И целият свят да се обърне срещу нас, ще продължим атомната си програма

  • 09 април 2012 11:18

  • 1434
  • 1
Иран: И целият свят да се обърне срещу нас, ще продължим атомната си програма
©

Иран ще продължи разработването на ядрената си програма, дори ако целият свят се обърне срещу страната, каза президентът на Ислямската република Махмуд Ахмадинежад, предаде Интерфакс.

"Ядрената енергетика е локомотивът, който води след себе си другите отрасли. Тя прилича на космическите разработки, които помагат за развитието на още десетки помощни отрасли. По точно по този път ние трябва да вървим", предават думите на светския ръководител на близкоизточната държава местни медии. Президентът на Ислямската република подчерта и ролята на народа на страната в развитието на ядрената енергетика. Западните държави се обявяват срещу програмата на Техеран, защото знаят и се страхуват от феноменалните способности на Иран и неговия народ, предположи Ахмадинежад.

Западните държави предполагат, че Иран разработва ядрено оръжие. Днес от канцеларията на ръководителя на дипломатическата служба на Европейския съюз Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г. бе съобщено, че преговорите с Техеран ще започнат в събота 14 април в Истанбул. Информацията досега не е потвърдена от турския премиер Реджеп Тайип Ердоган.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1434 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
codger

2012.04.11 | 16:24

1
Точно казано, ...ционистката паплач този път няма да успее, или ще се самоунищожи ! Приятелите на Иран са много повече от враговете му, защото чифутският паразит е презиран в цял свят и сега е моментът, когато светът е готов да се справи с тази болест....

Добави коментар

Водещи новини