Немският поет Гюнтер Грас е персона нон грата

  • 08 април 2012 14:20

  • 790
  • 3
Немският поет Гюнтер Грас е персона нон грата
©

Израелското правителство забрани влизането на немския писател в страната, Нобелов лауреат Гюнтер Грас.

Това стана след публикуването на негова поема, в която авторът е силно критичен по повод политика на Израел срещу Иран, съобщава АП. Забраната се основава на закон, който позволява на Израел да откаже влизане в нейната територия на бивши нацисти.

Творбата му „Това, което трябва да се изрече”, обвинява Запада, че мълчи, когато става дума за атомните бомби на Израел, а призовава за война срещу Иран заради подозрението, че той има такива.

Грас не е по-различен от Хитлер, заяви ден след публикацията боркинята срещу нацизма Беате Кларсфелд. Почти всички медии в Германия и не малко колеги на Грас я подкрепиха. Остро реагира и израелският премиер Нетаняху.

Последвайте канала на

790 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
още по-смешно

2012.04.11 | 11:16

3
Незнам ти на какво свириш, но евреите добре свирят и на пиано...?

2012.04.11 | 11:16

2
И кво? Не може Гюнтер Грас да критикува израелската агресия? Що така? Нали е демокрация. Ще си пише поеми каквито си прецени. А що се отнася до забраната, то човек като живее в Германия няма никакво желание да ходи в Израел, защото немския жизнен стандарт е в пъти по-висок.
Трудът ни прави свободни

2012.04.11 | 11:16

1
чакайте да ви питам, знаете ли защо евреите свирят на цигулка?! Защото, как си представяте да бягат с пиано под мишница? :)))

Добави коментар

Водещи новини