Дубай затяга ограничителните мерки срещу разпространението на COVID-19

  • 05 април 2020 06:46

  • 2668
  • 2
Дубай затяга ограничителните мерки срещу разпространението на COVID-19
© Getty Images/Guliver

Властите в Дубай затегнаха мерките срещу разпространението на коронавируса в Обединените арабски емирства, като обявиха двуседмична карантина за две седмици от 20,00 ч. снощи, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

През следващите две седмици се разрешава само на един човек от семейно домакинство да излиза от дома заради съществени нужди като покупка на храна или медикаменти, според съобщението на официалната агенция WAM.Служители от жизненоважни сектори като здравеопазването, медиите и доставките ще могат да се движат свободно. Линиите на метрото и трамваите ще бъдат спрени за две седмици в емирството с население 3,3 милиона души, като се предлага безплатен автобусен транспорт и 20-процента отстъпка за такси. Предвижда се масово тестуване в гъстонаселените райони и денонощна дезинфекция на обществените места.

Абу Даби вчера продължи затварянето на молове, кина, развлекателни центрове и фитнес зали до второ нареждане. Препоръчва се носене на маски при излизане.

Вчера ОАЕ докладва за 241 нови инфекции и един смъртен случай през последните 24 часа, с което по официални данни във федерацията вече има 1505 случая на COVID-19 и 10 починали - на второ място след Саудитска Арабия, която е най-тежко засегната от шестте страни членки на Съвета за сътрудничество в Залива с 2179 потвърдени инфекции и 29 смъртни случая. Кралството вчера наложи карантина и частичен полицейски час в седем квартала на Джеда от днес, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от Ройтерс. Жителите ще могат да излизат само за покупка на храна и лекарства или посещение при лекар от 6,00 ч. сутринта до 15,00 ч. следобед, а влизането и излизането от отделните квартали ще бъде ограничено.

Подобни мерки бяха въведени през последните дни и в други саудитски градове, сред които и Дамам, допълва БТА.

Кувейт вчера съобщи за първи смъртен случай от COVID-19, а общият брой на заразените в емирството нарасна с 62 нови случая през последните 24 часа до 479, съобщи агенция КУНА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2668 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
77

2020.04.05 | 10:37

2
Pochti vsichko v Dubai raboti!
Росен

2020.04.05 | 09:10

1
И как сега родната фолк дива Емилия ще отседне в Дубай? Ще трябва да помага на село при родителите и.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини