Израел: Кабинет по време на коронавирус?

  • 16 март 2020 12:53

  • 605
  • 1
Израел: Кабинет по време на коронавирус?
© Getty (архив)

Израел има шансове да се сдобие с кабинет по време коронавирус, коментира Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Въпреки проведените вчера консултации между премиера и лидера на консервативната партия "Ликуд" Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и и водача на най-голямата опозиционна сила "Синьо и бяло" Бени Ганц при президента на еврейската държава Реувен Ривлин не са дали конкретни резултати, партийните лидери са заявили за продължаването за преговорите и в понеделник.

Реувен Ривлин


От двете политически централи, че се водят консултации преговори и на ниво ръководство, и на ниво експертни  групи. "Ние правим всичко възможно, за да преодолеем кризата и да не гласуваме за пореден път за парламент", това по смисъл са заявили представители и на "Ликуд", и на "Синьо и бяло". 

Британската медия допълни, че Ганц е направил обрат в позицията си към премиера. "Бившият началник на Генералния щаб на въоръжените сили на еврейската държава нееднократно е заявявал, че няма да се съюзи с човек, срещу когото са били повдигнати няколко обвинения. Нетаняху е бил заподозрян в корупция и финансови машинации", припомни Би Би Си.

Направен е тест за коронавирус на израелския премиер

Израелските граждани на 2 март са гласували за Кнесет (парламент) за трети път в рамките на една календарна година. Нито една от двете най-големи партии и техните съюзници не са успели да съберат необходимите най-малко 61 депутати в 120-местния орган на законодателната власт и да сформират кабинет. "На фона на коронавируса израелските политици може да постигнат историческо споразумение", предполага базираната в Лондон медия.

Към този момент случаите на инфекцията в близкоизточната страна са били около 200. На този етап не е бил регистриран нито един смъртен случай.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
605 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сефарадите срещу

2020.03.16 | 13:21

1
ешкенази. Откакто Светът съществува -няма друго по голямо зло .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини