За последните десет години в Афганистан са били убити или ранени над 100 000 цивилни

  • 22 февруари 2020 08:21

  • 661
  • 2
За последните десет години в Афганистан са били убити или ранени над 100 000 цивилни
© Getty Images (Архив)

Доклад на Обединените нации сочи, че за последните десет години в Афганистан са били убити или ранени над 100 000 цивилни, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

"Почти няма цивилен в Афганистан, който да не е лично засегнат по някакъв начин от продължаващото насилие", каза Тадамичи Ямамото, специален представител на генералния секретар на ООН за Афганистан във връзка с доклада. "Абсолютно наложително е всички враждуващи страни да се възползват от възможността да прекратят боевете; мирът е отдавна закъснял; животът на цивилните трябва да бъде пазен, а в ход са усилия за постигане на мир", добави той.

Докладът бе огласен днес от Мисията на ООН за подпомагане на Афганистан. Това стана в момент, когато влиза в сила седемдневно споразумение за "намаляване на насилието" между САЩ и талибаните.

 

Талибаните очакват да подпишат споразумение със САЩ до края на февруари

 

Споразумението отваря пътя на 29 февруари да бъде подписано мирно споразумение, с което са свързани надеждите на Вашингтон да сложи край на най-дългата война в американската история, да върне у дома войските на САЩ и да накара враждуващите афганистанци да започнат да преговарят за бъдещето на страната си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
661 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
нал

2020.02.22 | 11:21

2

нали цъфтят и вържат в американската демокрация????

ivan

2020.02.22 | 09:05

1

TOVA E IZLIZANE NIAMA TAM E BEZPLATNIA NARKOTIK 60 PROCENTA OT AMERIKANCITE IZPOLZVAT II IMIRAT

Добави коментар

Водещи новини