Двама души починаха от коронавирус в Иран

  • 19 февруари 2020 19:10

  • 1522
  • 1
Двама души починаха от коронавирус в Иран
© pixabay

Двама иранци са починали в болница, след като са били заразени с новия коронавирус в свещения за шиитите град Кум, съобщи иранската агенция Мехр, цитирана от БТА.

От университета за медицински науки казаха, че тази сутрин двамата пациенти са дали положителни тестове за вируса, а впоследствие са починали от респираторно заболяване.

Говорител на иранското здравно министерство потвърди в "Туитър" двата смъртни случая. Преди това министерството призна, че двамата заболели са поставени в изолация, но не уточни как са се заразили.

Иран съобщи за първите два потвърдени случаи на зараза с коронавируса

Говорител на Световната здравна организация съобщи от Женева, че човекът в Египет, за когото първоначално се смяташе, че е заразен с COVID-19, се възстановява и вече "не е носител на вируса". По думите на говорителя пациентът ще остане под карантина за 14 дни. Всички украински граждани, които се евакуират тази седмица от китайската провинция Хубей, са в добро здравословно състояние, съобщи днес заместник-министърът на здравеопазването на Украйна Дмитро Ковал.

Очаква се 48-те евакуирани украинци да пристигнат утре в Киев с чартърен самолет, след което ще бъдат поставени под карантина за две седмици. Със същия самолет пътуват осем аржентинци и други чужденци, предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1522 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ивайло

2020.02.20 | 16:38

1

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Добави коментар

Водещи новини