Елитни ирански убийци разкрити в Турция

  • 01 април 2012 10:57

  • 1503
  • 1
Елитни ирански убийци разкрити в Турция
©

Служител на турските специални служби обяви в интервю за "Скай нюз", че зад поредицата опити за покушение срещу израелски дипломати в Европа и в Югоизточна Азия стои тайното "Подразделение 400" в състава на елитния ирански Корпус на революционните гвардейци, съобщи интернет агенцията "Миг нюз".

Според цитирания турски източник "Подразделение 400" презпоследните няколко месеца е разработило стратегия на постоянна готовност за нападения срещу еврейски, израелски и западни обекти. Източникът подчертал, че "има опасения, че тези планове ще започнат да се изпълняват съвсем скоро". Кореспондент на "Скай нюз" обявил, че разполага с 53-странично досие на "Подразделение 400". Ключов момент в стратегията на "подразделението" било вербуването на местни агенти - което било демонстрирано чрез поредицата от терористични актове неотдавна в Азербайджан, Турция, Индия и Тайланд. Предполага се, че "Подразделение 400" готви нова серия от нападения, за да демонстрира способностите на Иран "да води асиметрична война в случай на нападение срещу ирански ядрени обекти".

Западни източници описват "Подразделение 400" като специално създадено за действия зад граница. "Те извършват терористични удари срещу външни цели, поддържат чуждестранни терористични групировки и са пряко подчинени на аятолах Хаменей".

Последвайте канала на

БТА
1503 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ива

2012.04.03 | 11:11

1
на човек да му се прииска да ги затрие и да отърве света от безсмислените им кръвопролития

Добави коментар

Водещи новини