Израел убил иранци в Сирия?

Пет военни обекта са били разрушени край международното летище в Дамаск, предаде ТАСС.

Ракетни и въздушни  удари са били нанесени към полунощ българско време по района на сирийската столица "Ал Кисуа". Официалната информационна агенция на Дамаск САНА е съобщила, че подразделенията за противовъздушна отбрана (ПВО) на въоръжените сили на близкоизточната страна са отразили нападението и вследствие на атаката са били причинени незначителни материални щети.

Ливанска медия: Израел удари в Сирия!

От своя страна, базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека е посочила, че мишени на ударите около Дамаск са били военни обекти, използвани от подразделения на иранската армия. Неправителствената организация е допълнила, че атаката е била извършена от Израел и при нападението са били убити най-малко седем бойци от елитния Корпус на стражите на Ислямската революция.

На този етап от командването на въоръжените сили на еврейската държава (ЦАХАЛ) не са коментирали информацията за  атаките срещу летището в Дамаск. Медии периодично публикуват новини за удари, извършвани от ЦАХАЛ в Ирак и Сирия. Тел Авив обаче рядко е потвърждавал тези данни.

Израел: Ще бъдем твърди!

Коментари

  1. 2020.02.15 | 11:02

    Дали на "елитните " бойци ще ги сложат в елитни кофчези телата?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет