Израелската армия нанесе удари в Газа

  • 30 януари 2020 19:08

  • 992
  • 2
Израелската армия нанесе удари в Газа
©

Израелската армия порази днес с авиация и артилерия няколко цели в ивицата Газа в отговор на пускането на запалителни балони и стрелба по военен наблюдателен пост, предаде ДПА.
Тя съобщи в комюнике, че е ударила няколко наблюдателни поста на движението Хамас, което управлява крайбрежния анклав.


Според палестински източници от сферата на сигурността е имало осем израелски въздушни удара по източната част на град Рафах в южната част на ивицата Газа.
Няма данни за пострадали.

Това е втора поредица израелски удари в анклава през последните 24 часа. Рано тази сутрин израелската армия съобщи, че е поразила цели в Газа в отговор на изстрелян снаряд и запалителни балони.
Вчера тя обяви, че прехвърля допълнителни сили към Западния бряг и границата с Газа въз основа на анализите си за актуалната обстановка.

Отношенията между Израел и ислямисткото движение Хамас, което управлява палестинската територия, в последно време са сравнително спокойни.

В момента всички погледи са насочени към региона, след като във вторник американският президент Доналд Тръмп обяви мирния си план за Близкия изток, който бе категорично отхвърлен от палестинското ръководство и накара стотици хора да излязат на протест по улиците на Газа.

Последвайте канала на

Novini.bg
992 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Има Господ

2020.01.31 | 09:55

2

Но той обича евреите...

Дано има Господ

2020.01.31 | 08:00

1

Трябва да бъдат изпепелени.....ционистите, час по-скоро!
.

Добави коментар

Водещи новини