Три ракети паднаха върху посолството на САЩ в Багдад

  • 27 януари 2020 06:52

  • 4578
  • 4
Три ракети паднаха върху посолството на САЩ в Багдад
© Getty Images/Guliver (архив)

Три от петте ракети, изстреляни вчера в Багдад, паднаха върху посолството на САЩ, съобщи Франс прес, като се позовава на източник от иракските сили за сигурност. Една от ракетите ударила ресторант, в който вечеряли хора.

За първи път ракети попадат директно върху посолството на САЩ, разположено в строго охраняваната зона в Багдад, която през последните месеци често е подлагана на обстрел, отбелязва агенцията.

Иракските сили за сигурност съобщиха, че няма жертви в резултат на ракетния обстрел. Според иракски високопоставен представител, пожелал анонимност, най-малко един човек бил ранен. Не е известно дали пострадалият е американец или иракчанин.

Трима демонстранти бяха убити в Ирак

На 20 януари три ракети паднаха близо до посолството. Едната избухна близо до резиденцията на заместник-посланика.

Иракският премиер Адел Абдел Махди и председателят на парламента Мохамед ал Халбуси осъдиха вчерашното нападение. Махди заяви, че това е "агресия", която може да "превърне Ирак във военна зона".

Съединените щати призовават Ирак да изпълнява задълженията си и да защитава американските дипломатически обекти, заяви говорител на Държавния департамент, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
4578 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
никой

2020.01.27 | 07:07

1

никой не иска "демократичната" колонизация на чичо сам.

AZ

2020.01.27 | 22:19

4

Име,...името е пеерас

Иван

2020.01.27 | 10:37

3

Агресора го знае целия свят кои е сащ.!!!!!!!,Иран нее нападнал и откраднал богатствата на нито една държава.,както прави сащ.!!!!!!!

Име

2020.01.27 | 09:42

2

Оран е агресор който трябва да си плати. И ква е тая колонизация за която говориш щото само май тк знаеш за нея? А може би не знаеш какво значи думата колонизация?

Добави коментар

Водещи новини