Израел нанесе въздушен удар по сирийска ВВС база

  • 15 януари 2020 08:08

  • 996
  • 2
Израел нанесе въздушен удар по сирийска ВВС база
© Getty Images/Guliver (архив)

Сирийската армия съобщи, че израелски изтребители са атакували с ракети голямата сирийска ВВС база Т4 в провинция Холмс.

Говорител на армията, цитиран от Ройтерс, каза пред държавните медии, че сирийската ПВО е отразила атаката. Той добави, че четири израелски ракети са достигнали до базата, нанасяйки само материални щети, а още няколко са били свалени.

В предишно съобщение държавната телевизия не каза кой стои зад атаката. Израел неведнъж е извършвал въздушни удари срещу позиции на подкрепяните от Иран милиции в Сирия, заявявайки, че целта му е да сложи край на иранското военно присъствие там, отбелязват Ройтерс и БТА.

Израел: Иран може да произведе атомна бомба до края на тази година

Сирийската база Т4, която според западни разузнавателни източници се използва от иранската Революционна гвардия, бе атакувала няколко пъти от Израел през последните години. А според Израел тази база се използва от Иран за прехвърляне на оръжия на ливанската шиитска групировка "Хизбула", която е съюзник на сирийския президент Башар Асад и с която Израел води едномесечна кървава война през 2006 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
996 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bla bla

2020.01.15 | 12:33

2

.... чичо доктор се казва Давид и лекува отлично алени и чаршафови болести ! ...Поздрави !

дано има Господ

2020.01.15 | 09:31

1

Цион заличава следите на бягащият терорист . ФАЩ.

Добави коментар

Водещи новини