Евреи оплакаха Касем Солеймани

  • 03 януари 2020 15:24

  • 4706
  • 3
Евреи оплакаха Касем Солеймани
© Getty (архив)

Ние скърбим за смъртта на иранския генерал Касем Солеймани, това са заявили членове на еврейската секта "Нетурей Карта".

"Като истински последователи на Тората (първите пет книги от Стария завет), ние скърбим за кончината на Солеймани. Ние изразяваме нашите най-искрени съболезнования и на близките на покойния, и на народа на Иран", се е посочвало още в изявление на консервативното течение в юдаизма, непризнаващо съществуването на съвременната Държава Израел. Според привържениците на това направление само Месията може да възстанови държавата на евреите, разрушена в началото на новата ера. "Нетурей Карта" има контакти с ислямски държави и групировки, призоваващи за унищожаването на Израел. Нейни членове често посещавали Иран.

Командващият иранските Бригади Ал Кудс генерал Касем Солеймани е убит при ракетен удар

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заради американската операция в Багдад е бил принуден да съкрати официалната си визита в Гърция и да се върне в страната си. Той е приветствал ликвидирането на високопоставения военен на Техеран. "САЩ, както и Израел, имат право да се пазят от терористите. Господин Доналд Тръмп заслужава нашите адмирации", е посочил той.

Действията на САЩ в иракската столица са била приветствани и от израелски опозиционери. "Светът, като цяло, и Близкият изток, в частност, са станали по-сигурно място след ликвидирането на терориста, отговорен за смъртта на хиляди хора", това е казал един от лидерите на партията "Синьо и бяло" и бивш военен министър Моше Яалон, написа израелската редакция на нюзру.

Спешно заседание заради убийството на Касем Солеймани в Израел

Във връзка с убийството на Солеймани въоръжените сили на Израел са обявили частична мобилизация. Външното министерство на еврейската държава е заявило, че е охраната около повечето от дипломатическите мисии е била засилена.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4706 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2020.01.04 | 12:39

3

Да се свалят най - накрая всички диктатори, маскирани зад някой лозунг или религия!

2020.01.03 | 17:28

2

Следващия си ти,идиот евре.ски,че се навеждаш на янките.

Абажур

2020.01.03 | 16:30

1

Мърши мазни и противни,евреиски смятат ЧИФУТИ МРЪСНИ,КОГАТО ДА ВИ ИЗБИЯТ ВСЕ ЩЕ Е КЪСНО.

Добави коментар

Водещи новини