Дамаск съобщи за нападения срещу три сирийски петролни и газови обекта

  • 21 декември 2019 11:53

  • 648
  • 4
Дамаск съобщи за нападения срещу три сирийски петролни и газови обекта
©

Ракети са били изстреляни през изминалата нощ срещу главната сирийска петролна рафинерия и две газови инсталации в провинция Хомс. Нанесени са леки щети, имало е прекъсване на производствения процес, съобщиха Ройтерс и ДПА, цитирайки сирийски медии. Сирийската информационна агенция САНА нарече обстрела "терористична атака".

Пожарите, избухнали след нападенията, за няколко часа са били угасени, започнала е работа по възстановяване на производството.

Източници, близки до сирийското правителство, заявиха пред ДПА, че атаките вероятно са били нанесени с дронове и са били синхронизирани.

Засега никой не е поел отговорност. Бойци на "Ислямска държава" завзеха вчера газово находище в селскостопански район на Хомс, след като атакуваха намиращите се там сирийски правителствени войски. Въпреки че през последните месеци джихадистите претърпяха поражения и изгубиха територии, те периодично се хвалят, че извършват нападения в Сирия.

Атакуваната рафинерия в Хомс е една от двете основни рафинерии, задоволяващи вътрешното търсене на дизел, мазут, бензин и други петролни продукти, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
648 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
HTS urodite na amerika i turciq

2019.12.21 | 13:52

4

HTS 6te umrat skoto vreme

Negrite mrasni dano umrat

2019.12.21 | 13:47

3

Amerika da im qde6 h na tiq

Крум Усаински-Крупник

2019.12.21 | 13:16

2

Цървули!!!Нали ревеха Американците да се махат,ватенките щели да ги пазят!!!Руската Кочина и Турската Кочина не могат да се справят със ситуацията в Сирия!!!Само Велика Америка е в състояние да смаже терористите,а покрай тях по инерция и разни "злени човечета"!!!Ура и Слава!!!

2019.12.21 | 12:40

1

Еи съсипаха е тази държава,мръсни буклуци.

Добави коментар

Водещи новини