Десетки пострадали при сблъсъци между полицията и демонстранти в Бейрут

  • 15 декември 2019 08:25

  • 410
  • 1
Десетки пострадали при сблъсъци между полицията и демонстранти в Бейрут
© Pixabay

Сблъсъци избухнаха късно снощи в центъра на Бейрут, след като демонстранти се опитаха да преодолеят стоманените бариери и да влязат в строго охранявания площад Наджмех, където е разположен парламентът, предаде ДПА.

Полицията за борба с безредици използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне демонстрантите, които хвърляха по тях камъни. Полицията за първи път от началото на безредиците стреля с гумени куршуми.

Сблъсъците продължиха часове наред по околните улици до късно през нощта.

Пътният трафик в Бейрут се засили

Ливан е обхванат от средата на октомври от улични протести, които принудиха пермиера Саад Харир да подаде оставка.

Според съобщение на ливанските сили за вътрешна сигурност, разпространено от Националната информационна агенция, най-малко 20 полицаи са ранени от хвърлените камъни. Източник от Ливанския Червен кръст съобщи, че 54 протестиращи са получили дихателни проблеми от сълзотворния газ.

Според източници от протестиращите членове на ливанските шиитски движения Хизбула и Амал с черни маски ги нападнали след полунощ и започнали да бият демонстрантите, които се опитвали да стигнат до парламента, оглавяван от Набих Бери, лидер на Амал. Президентът Мишел Аун трябва утре да започне парламентарни консултации за назначавне на нов премиер, който да състави ново правителство и да се заеме с икономическата криза в страната. Правителствен източник вчера заяви, че парламентарните групи вероятно ще предложат отново Харири да застане начело на новото правителство.

Последвайте канала на

Novini.bg
410 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Taq snimka e ciganiq-indiq

2019.12.15 | 15:29

1

Taq snimka da ne ot indiq pri mangalite 6tot toq na snimkata 4ist mangal

Добави коментар

Водещи новини