Съдят чичото на сирийския президент Башар Асад за пране на пари

  • 09 декември 2019 21:07

  • 1038
  • 2
Съдят чичото на сирийския президент Башар Асад за пране на пари
© gettyimages

Чичото на сирийския президент Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и - Рифат Асад, ще бъде съден в Париж за пране на пари, предадoха световните агенции, цитирани от БТА.

Разглеждането на делото започва днес. Самият Рифат Асад, който е на 82 години, няма да присъства на съдебното заседание по здравословни причини.

Обвиненията срещу него са, че Асад незаконно е използвал сирийски държавни средства за изграждането на империя за недвижими имоти в Париж.

Чичо на Башар Асад е прал пари в Испания?

През 2014 г. бе внесена жалба до властите във френската столица, че активите на неговите холдинги за недвижими имоти във Франция струват около 90 милиона евро - сума, която далеч надхвърля доходите му. По тази причина френските власти започнаха разследване на финансовите му дела и по-рано през годината му бе повдигнато обвинение за пране на пари.

Рифат Асад, който е бивш сирийски вицепрезидент и брат на дългогодишния лидер на Сирия Хафез Асад, живее в Европа, откакто избяга от Сирия след неуспешен опит за преврат през 80-те години, отбелязва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1038 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Negrite mrasni dano umrat

2019.12.10 | 11:21

2

6te sadqt dedo ti govna negarski mrasni

franciq sa negri i svine

2019.12.09 | 22:12

1

negrite skoro 6te puknat tam kav sad bog nqma da gi darji tiq negri sram i [pozor

Добави коментар

Водещи новини