Закопчаха последователи на скандален равин

  • 02 декември 2019 11:29

  • 934
  • 3
Закопчаха последователи на скандален равин
© Getty (архив)

Шестима души са били арестувани при полицейска акция в Ерусалим, съобщиха израелски медии.

На задържаните са били повдигнати обвинения в финансови измами в особено големи размери, пране на пари и участие в организирана престъпна групировка. При действията на служителите на вътрешните работи са били конфискувани огромни суми пари в брой, наркотици и луксозни автомобили.

Сектанти в Израел: Белината лекува всичко!

Шестимата са били последователи на скандалния равин Елизер Берланд. Юдейският свещенослужител е бил осъден през 2016 г. на осемнадесет месеца лишаване от свобода и вече е излязъл от затвора.

Берланд е бил обвинен от властите в еврейската държава през 2012 г. в мошеничество в особено големи размери, изнасилвания и сексуални посегателства. Равинът е взел сума от жена, като я убедил да не се подлага на конвенционално лечение от онкологично заболяване. Той под предлог изкупление на душата е осъществил няколко сексуални акта със своята последователка. Други жени също са подали оплаквания за непристойни действие от сексуален характер срещу равина. Съпругът на една от жените е сигнализирал до органите на реда, но бил жестоко пребит от работници на свещеника.

Почина създателка на зловещ култ в Австралия

Равинът е избягал от Израел през 2013 г. и търсел убежище в Алжир, Мароко и Южноафриканската република. Той е бил предаден от съд в Кейптаун на страната си година след бягството. Берланд след пускането на свобода е заявил, че се е отдал на отшелничество.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
934 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
1

2019.12.04 | 08:21

3

Кейптаун е върнал равина година след пристигането му в ЮАР. Веска Меджидиева и Цецка Петрова си живеят там вече 23 години, тъй като искането за екстрадиция беше нарочно опорочено, а така и никой досега не направи ново.

Erdo =0

2019.12.02 | 16:03

2

Belinata lekuva vsi4ko bolni mozaci sivi evreiski iz4adiq plod na sivite iz4adiq

2019.12.02 | 12:08

1

Нашите са същите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини