Турция и Русия водят преговори за създаване на наблюдателни пунктове в Сирия

  • 23 ноември 2019 15:34

  • 830
  • 3
Турция и Русия водят преговори за създаване на наблюдателни пунктове в Сирия
© gettyimages (архив)

Турция и Русия може да се договорят в близките дни за създаване на наблюдателни пунктове в Сирия.

Това заяви в интервю за катарската телевизия Ал Джазира турският министър на отбраната Хулуси Акар, предаде ТАСС. "Вярвам, че в близките дни съвместните руско-турски патрули ще бъдат още по-успешни и полезни. Ние продължаваме да полагаме усилия за установяване на пълен режим на прекратяване на огъня, за да могат хората в региона да се върнат към нормалния и спокоен живот. Във връзка с това ние извършваме необходимата координация с Русия в определени райони на Сирия. Освен турско-руските патрули се водят и преговори за създаване на няколко наблюдателни пункта, в близките дни ще имаме по-определена информация по този въпрос", каза Акар.

Путин: Някои наши оръжия са по-добри от западните

На 9 октомври Турция предприе операция "Извор на мира" в Североизточна Сирия срещу сирийските кюрдски Сили за защита на народа /СЗН/, разглеждани от Анкара като терористична организация, свързана с нелегалната Кюрдска работническа партия /ПКК/. По-късно Анкара преустанови военната операция, след като сключи две отделни споразумения с Вашингтон и с Москва, предвиждащи изтегляне на СЗН от повечето от техните позиции в пограничния район.

Русия: Убийството на сириеца няма нищо общо с мисията ни там

Операцията даде възможност на Анкара да установи контрол над ивица в близост до границата си с дължина 120 километра и дълбочина от трийсетина километра между градовете Тал Абияд и Рас ал Айн. Съвместните руско-турски патрули се осъществяват съгласно меморандума от Сочи, договорен от президентите на Турция и Русия на 22 октомври.

БТА
830 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.11.23 | 17:39

1

Бългаиря унищожи армията си , продаде танковете си , закри наборната военна служба ( в родната казарма се възптаваше патриотизъм , чувство задълга, ред , отговорност , а не както сега хомосексуализъм у младото поколение ) , наряза балистичните ракети за да станем съюзник с ''държавата'' ( САЩ) , която бомбандира София 1943 г. , за да се обърнем срещу храта с, които сме кръвно и духовно свързани и, които ни освободиха от Османско брутално владичество ( да не кажа робство за да не подскочат джендърите) . Това е обективната и простичка истина, както е истина и това ,че с парите от унищожената и продадена индустрия , построена по време на соца ( който аз също не харесвах и имаше много простотии и тогава) , близките до власта си направиха предприятийца и цехчета за консумативи на западните проиводства . Не мога да си кривя душата и да кавам на черното бяло. Другата голяма истина е , че много хора се махат от кочината , не защото са бедни и нямат работа , просто са отвратени от сегашното състояние на държавата ни , както и от другата половина от останалите българи , които в момент се радват на нови коли,пластмасови боклуци и пластмасова храна ,както прасе когато се въргаля в собствените си лайна.

Erdo =0

2019.11.23 | 21:53

3

brat prav si ama v taq rezana darjava hvalqt piqnicata levski 4e ni e osvobodil

2019.11.23 | 17:41

2

https://www.youtube.com/watch?v=H7VsbqduEeo

Добави коментар

Водещи новини