Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция обяви, че е сложен край на протестите

Влиятелният ирански Корпус на гвардейците на Ислямската революция обяви днес, че сложен край на смъртоносните протести срещу повишаване на цената на бензина, предаде ДПА.

Говорителят на Корпуса Рамазан Шариф каза, че лидерите на бунтовете и размириците са били идентифицирани и арестувани. Шариф обвини "враговете" на Иран, преди всичко Израел и САЩ, че стоят зад избухването на бунта. Същевременно днес Германия осъди несъразмерните действия на силите за сигурност в Иран по време на протестите, предаде БТА, цитирайки АФП. Твърди се, че по време на демонстрациите в страната са били убити десетки хора. "Ние призоваваме иранските сили за сигурност да покажат възможно най-голяма сдържаност", се казва в изявление на говорителка на германското министерство на външните работи. "Ужасени сме от информациите, че е имало над 100 жертви и осъждаме несъразмерните действия на иранските сили за сигурност", се допълва в документа.

Над 100 души са убити при протестите в Иран

"Правото на мирни протести трябва да бъде спазвано", се допълва в изявлението. "Иранският народ трябва да има възможността да заяви недоволството си от развитието на политическата и икономическата ситуация и да изразява свободно и мирно мнението си", се посочва още в изявлението.

Коментари

  1. 2019.11.22 | 05:11

    Iran ne e Germany U SA u.s.w.Wlastta e na naroda a protestite sa srestu nego.Zabraviha shacha i go iskat pak za eftimo goriwo.

  2. 2019.11.22 | 01:53

    Кажете си го направо ,че изтрепахте мирни граждани ,за да си запазите властта и приведете в "ред" страната ! Може и да не сте демократична държава ,понеже сте мюсюлманска,но не сте и държава пазеща елементарните и базисни човешки права ,т.е. не сте човешка държава !

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет