Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите

  • 20 ноември 2019 14:23

  • 253
  • 0
Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите
© Getty Images/Guliver

Иран е победоносен и единен след размириците от последните дни, както свидетелстват излъчените от държавните медии кадри от проправителствени митинги в редица градове на страната, заяви иранският президент Хасан РоханиХасан РоханиСедмият президент на Иран Хасан Рохани е роден на 12 ноември 1948 година. Заема поста на 3 август, цитиран от Франс прес и ТАСС.

"Народът ни много пъти е удържал победа над заговора на враговете и още веднъж победи при тези размирици, които бяха заговор на врага срещу сигурността. Иранците можаха да преодолеят трудностите от последните дни въпреки икономическите проблеми, които изпитва страната в момента", каза Рохани на заседание на правителството.

Над 100 жертви са взели протестите в Иран

"Размириците, които съпътстваха протестните прояви, бяха извършени с подкрепата на реакционните страни от региона и на САЩ. Иранският народ не допусна враговете на Иран да се възползват от сложната ситуация, свързана с повишението на цените на горивата", което предизвика антиправителствените протести, добави той.

Рохани отбеляза, че "решението за повишаването на цените на бензина има за цел да се постигне самодостатъчност и социална справедливост".

Техеран обвини САЩ в намеса във вътрешните му дела

Последвайте канала на

БТА
253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини