Саудитска Арабия осъди 38 души по обвинения, свързани с тероризъм

Съд в Саудитска Арабия е осъдил 38 души по обвинения за финансиране на тероризъм, произнасяйки присъди от 30 години до 18 месеца затвор, предаде Ройтерс, като цитира саудитската държавна телевизия "Ал Ехбария".

Според телевизията един от осъдените е създал терористична организация в затвора, а другите са извършили такфир (обвинение във вероотстъпничество) срещу саудитското правителство, духовници и силите за сигурност. Телевизията не съобщи имената и националността на осъдените от общо 41 обвиняеми, нито кога са били арестувани, само че специализираният наказателен съд в Рияд, създаден да гледа делата за тероризъм, е осъдил един мъж на 25 години затвор, друг на 20 години и трети на 15 години, а останалите са получили присъди от две и половина до 12 и половина години затвор.

Седем души са арестувани в Гърция за връзки с "Ислямска държава"

През 2017 г. сунитското кралство предприе кампания срещу дисиденти - духовници, интелектуалци и активисти, арестувайки десетки, и някои от тях бяха изправени пред съд по обвинения, свързани с тероризъм. През април т.г в кралството бяха обезглавени 37 мъже, осъдени за терористични престъпления. Според ООН повечето от тях са били шиити, които може би са били лишени от правото на справедлив процес, а най-малко трима са били непълнолетни в момента на произносянето на присъдите, припомня Ройтерс.

Коментари

  1. 2019.11.12 | 20:04

    Тъп, по-тъп.....мюсулманин. Друго няма какво да се каже

  2. 2019.11.12 | 19:52

    айде сега гнийте в мега мизерия в мизените затвори мама ви малоумна деееее@@@@ а аз ще си пия биричка пред ТВ , бааааси тъпаците честно ..

  3. 2019.11.12 | 19:30

    А кога ще осъдят принца,за поръчката му да бъде убит Кашоги?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет