Кола бомба уби 8 цивилни в Сирия

  • 10 ноември 2019 18:51

  • 428
  • 2
Кола бомба уби 8 цивилни в Сирия
© Getty (архив)

Турското министерство на отбраната съобщи днес, че кола бомба е убила най-малко 8 цивилни в Североизточна Сирия близо до намиращия се под контрола на Турция град Тал Абияд, предаде АП.

Министерството съобщи още, че 20 души са били ранени при атака срещу село южно от Тал Абияд, като обвини за нападението сирийските кюрдски сили.

На 9 октомври Турция предприе военна операция в Североизточна Сирия срещу кюрдските Сили за защита на народа, разглеждани от Анкара като терористична организация и сирийско разклонение на нелегалната Кюрдска работническа партия /ПКК/. Кюрдските бойци призоваха сирийската армия да спре турската офанзива.

Въпреки примирието, постигнато с посредничеството на Русия, сирийските правителствени сили влизат в сблъсъци с турските части и подкрепяните от тях бойци от сирийската опозиция.

Последвайте канала на

БТА
428 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.11.11 | 08:28

2

нека нека, да им се намали бройката на мангалите, кюрди, мюрди, турчоля, да се трепят наволя колкото искат , само меркел да плаща рекета на доган за да не пусне бежанците в Европа. И едните това заслужават и другите.

erdo_0

2019.11.10 | 22:57

1

awe vie mai ne ste kva opoziciq za6to ne kajete djihadisti HTS

Добави коментар

Водещи новини