ООН: Над 60 здравни заведения са били бомбардирани в Идлиб

  • 08 ноември 2019 20:38

  • 638
  • 2
ООН:  Над 60 здравни заведения са били бомбардирани в Идлиб
© gettyimages

Над 60 здравни заведения са били бомбардирани в сирийската провинция Идлиб през последните шест месеца. Според говорителя на ООН по правата на човека Рупърт Колвил ударите срещу тях са били нанесени умишлено от свързани със сирийското правителство сили, предаде Ройтерс.

"Не можем да установим дали всяко нападение е било умишлено, но големият мащаб на тези атаки подсказва, че свързани с правителството сили са извършили тези удари срещу здравни заведения поне частично, ако не напълно, умишлено", каза Колвил на брифинг в Женева.

Експерти: Босна се превръща в база за терористи

По-късно той каза пред Ройтерс, че няма как да става дума за инциденти. Ако се докаже, че те са били извършени целенасочено, това биха били военни престъпления, добави Колвил.

Северозападната провинция Идлиб е мишена на подкрепено от Русия настъпление на правителствените сили, които искат да превземат последния голям бунтовнически бастион в страната.

Последвайте канала на

БТА
638 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ужас

2019.11.08 | 22:19

2

Гьобелс лайна да яде. От белите каски ли имате тази информация? А къде беше убит и какво правеше там главатарят на ИГИЛ? И до кога ще поддържате разбойниците?

me6ereto v idlib HTS skoro nqma da go ima

2019.11.08 | 20:50

1

da biqt o6te skoro 6te ima operaciq tam slava na assad
sega turskite me6ereta 6te se razbegat kato zaici

Добави коментар

Водещи новини