Четирима убити цивилни при обстрел на сирийско село от турската армия

  • 04 ноември 2019 00:54

  • 958
  • 1
Четирима убити цивилни при обстрел на сирийско село от турската армия
© gettyimages (архив)

Четирима цивилни са били убити при обстрел от турската армия на село в североизточната сирийска провинция Хасака, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Ал Ихбария.

Има и ранени. Стрелбата била открита от район в Северна Сирия под контрола на турската армия и съюзени с нея сирийски бунтовници. Има ранени цивилни при обстрел и на други сирийски селища от страна на турските сили и техните съюзници. Сирийската армия изпрати подкрепления в северната част на провинция Хасака и изгражда там отбранителни укрепления, за да спре евентуално турско настъпление, съобщи държавната информационна агенция САНА, цитирана от ТАСС.

Медик от Мианма бил убит, докато снимал сраженията в района. Иракчанин от същия хуманитарен екип бил ранен, предаде АП, като се позова на тяхната организация Фрий Бурма Рейнджърс (Free Burma Rangers). Нейният ръководител, бившият американски военен Дейвид Юбанк, обвини за обстрела на хуманитарния конвой турската армия и съюзените с нея сирийски бунтовници. По-рано бе съобщено, че убитият медик е тайландец.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
958 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Erdo =0

2019.11.04 | 09:49

1

Siriski buntovnivi drug pat HTS tova sa te djihadisti no skoro assad 6te gi premaje

Добави коментар

Водещи новини