Турция: Европа трябва да ни е благодарна за Извор на мира

  • 22 октомври 2019 10:53

  • 1066
  • 2
Турция: Европа трябва да ни е благодарна за Извор на мира
© Getty (архив)

Европейските държави трябва да ни бъдат благодарни заради операцията Извор на мира, това е казал говорителят на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва – Ибрахим Калън, написа анкарският в. Хюриет.

Сътрудникът на държавния глава защити операцията срещу кюрдски паравоенни формирования в Северна Сирия, смятани от Анкара за клонове на обявената за терористична групировка Кюрдска работническа партия (ПКК). "Нашите войници и офицери започнаха опасна, но важна за сигурността в Близкия изток, Балканите и Европа мисия. Те се борят срещу тероризма и помагат на сирийски граждани, избягали заради войната, започнала през 2011 г., да се върнат по родните си места. Ето защо Европа трябва да благодари на Турция. Нашите военни ликвидират заплахите и от тероризма, и от нова бежанска върна", е казал той.

Калън също е подчертал, че турската армия не е нарушавала петдневното примирие, чийто срок е изтекъл днес. "Нашите военни дадоха една жертва, защото терористите извършиха 20 атаки срещу нас", е заявил той.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1066 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Erdo=0

2019.10.22 | 20:56

2

Me6ereto HTS -Rezanite pi6oci na erdogan 6te qdat edin boi ot SAA ve4e mu se vijda na kraq na tiq banditi ot HTS

Erdo =0

2019.10.22 | 20:46

1

Bahti rezanite pi6oci edin po edin da mrat

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини