Американските войници в Северна Сирия са получили заповед да напуснат страната

  • 14 октомври 2019 19:34

  • 3031
  • 1
Американските войници в Северна Сирия са получили заповед да напуснат страната
© Getty Images/Guliver

Американските войници в Северна Сирия са получили заповед да напуснат страната, съобщи днес представител на администрацията на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, цитиран от Франс прес.

"Изпълняваме тази заповед", каза въпросният източник, пожелал анонимност. Той подчерта, че ще бъдат изтеглени "всички (американски военни), разположени в Сирия, с изключение на тези, които се намират в Ат Танф" - база в южната част на тази страна, която е контролирана от около 150 американски войници.

Вчера министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър каза, че до 1000 американските военнослужещи ще бъдат изтеглени от Северна Сирия, но не уточни дали те ще напуснат изобщо страната или просто ще бъдат прехвърлени извън зоните на бойните действия между турската армия и кюрдски милиции, отбелязва Франс прес.

Днес Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че Съединените щати няма "да се ангажират в поредната война между хора, които се бият от 200 години". "Хората наистина ли мислят, че ние трябва да влезем във война срещу Турция, която е член на НАТО?", попита президентът на САЩ и допълни, че "безкрайните войни трябва да спрат".

Последвайте канала на

БТА
3031 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
hahahha

2019.10.14 | 22:04

1

Bej dokato si o6te ej. 4e kato nqma vazdu6na podkrepa amerikanskiq komando osira ga6tite a pampersite struvat mnogo pari.

Добави коментар

Водещи новини