Вашингтон разполага 3000 допълнителни войници в Саудитска Арабия

  • 11 октомври 2019 21:00

  • 816
  • 2
Вашингтон разполага 3000 допълнителни войници в Саудитска Арабия
© gettyimages (архив)

Вашингтон ще разположи 3000 допълнителни войници в Саудитска Арабия, заяви днес Пентагонът, цитиран от АФП.

В изявлението на Пентагона се казва, че освен войници в Саудитска Арабия ще бъде разположено и допълнително въоръжение, като например ракетни комплекси "Пейтриът". "Министърът на отбраната Марк Еспър нареди разполагането на допълнителни американски сили" в Саудитска Арабия, се посочва в изявлението. Съединените щати вече заявиха в края на миналия месец, че изпращат 200 войници в саудитското кралство, припомня БТА, цитирайки БТА.

Саудитският принц престолонаследник Мохамед бин Салман е бил информиран тази сутрин за допълнителното разполагане на войници, което, съгласно изявлението на Пентагона, има за цел "да гарантира и засили сигурността на Саудитска Арабия".
В Саудитска Арабия ще бъдат разположени и противовъздушни комплекси ТААД. Информацията за разполагането на допълнителни американски войници и оръжия в кралството бе оповестена на фона на засилващото се напрежение в региона на Персийския залив.

Предполага се, че ирански танкер бе поразен днес от две ракети в Червено море, на около сто километра от саудитския бряг. Инцидентът е най-скорошният от серията подобни в региона. Той бе предшестван от атака срещу петролни обекти в Саудитска Арабия, задържания на петролни танкери и унищожаване на американски дрон от Техеран.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
816 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2019.10.11 | 21:52

1

Ахаа. Само е бил информиран значи?? Нещо като съгласие? Нема такива работи! Нищо, краварите не след дълго ще се наиграят.

2019.10.12 | 00:15

2

Напротив,тепърва започват.Иран ще е следващата държава,която ще бъде демократизирана.

Добави коментар

Водещи новини