Израелският президент: Опитът от Войната от Йом Кипур ни даде сила

Опитът от Войната от Йом Кипур ни даде сила, това е казал израелският президент Реувен Ривлин на церемония в памет на загиналите през 1973 г. военни.

"Ние трябва да се учим от историята. Ние не трябва да позволяваме да ни нападат по време на най-важния от всичките ни празници и да не повтаряме нашите грешки. Въпреки че от онези тежки дни до днес нещата в много отношения са се променили, ние трябва да бъдем смели и готови да даваме отпор на всяка атака", е посочил още лидерът на еврейската държава.

Ривлин е допълнил, че се чул с германския си колега Франк-Валтер Щайнмаейр и двамата са обсъдили нападението срещу синагогата в Хале, извършена вчера, предаде израелската редакция на нюзру.

Йом Кипур се отбелязва по религиозния еврейски календар и се пада в септември-октомври. Вярващите юдеи се отдават на пост, молитва и опрощение на греховете един на друг.

Войната от Йом Кипур (4-25 октомври 1973 г.) е започнала с атака на Сирия, Египет, Йордания и Ирак срещу Израел. Конфликтът е завършил с военна победа за Тел Авив.

 

Коментари

  1. 2019.10.10 | 22:59

    Малка поправка - Йордания не участва в тази война. За това пък не е "Египет", а ОАР - Обединена Арабска Република, включваща освен Египет и Либия и Судан.

  2. 2019.10.10 | 18:48

    СТИГА СИ ГО ЛАПАЛ НА ТЕЗИ ЦИГАНИ. ПОДЛОГА СОРОСОИДНА.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет