Турция погна противници на "Извор на мира"

Турция е започнала да преследва противници на операцията на Анкара в Сирия.

Според публикация във в. Хюриет Генералният директорат по сигурността е образувал 78 досъдебни производства срещу хора, обявили се срещу "Извор на мира" в социални мрежи. "Ние ще продължим нашата борба срещу тероризма. Независимо къде се води тя – дали на бойното поле или в киберпространството", се е посочвало в официално съобщение на институцията.

Междувременно прокуратура в Анкара е обявила за повдигнати обвинения срещу петима депутати в турския парламент от прокюрдската Демократическа партия на народите. Съпредседателите Сезаи Темели и Первин Булдан, и още трима законодатели вчера в специална декларация в Меджлиса са заклеймили акцията на Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

"Извор на мира" е започнала вчера. Турция е заявила, че иска да очисти граничните със Сирия кюрдски райони от екстремисти. Анкара смята биелите се срещу милиции за филиали обявената за терористична организация Кюрдска работническа партия (ПКК).

От военното министерство на Турция са обявили днес, че военни с техника са навлезли в град Рас ал Айн в провинция Хасака, а Ердоган е обявил за 109 убити терористи.

Кюрдите от своя страна са били категорични, че са отбили атаката и убили 14 войници.

 

Коментари

  1. 2019.10.10 | 16:38

    Izvor na rezaniq h erdogan

  2. 2019.10.10 | 15:41

    Da mi qdat dedoviq rezani allahovci

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет