Започна гласуването на парламентарните избори в Тунис

Започна гласуването на парламентарните избори в Тунис, предадоха Франс прес и ТАСС.

В повечето райони изборните бюра бяха отворени в 08.00 часа местно време (10 ч. българско) и ще затворят в 18.00 ч. В отделни райони от съображения за сигурност работното време на бюрата е съкратено и те ще приемат избиратели от 10 ч. до 16 ч. местно време.

Това са третите парламентарни избори в страната след революцията през 2011 г. Те се състоят между двата тура на президентските избори, които до известна степен засенчиха този толкова важен вот.

Право на глас имат над 7 милиона души от общо 11-милионното население на Тунис. Гласува се в 33 окръга, 27 от които - на територията на страната. За 217-членното Събрание на народните представители ще се борят над 15 300 кандидати.
Според местни политолози след тежкото поражение на представителите на управляващия либерално-демократически лагер на първия тур от предсрочните президентски избори, се очаква фаворити на днешните избори да са кандидатите на антисистемните политически сили, както и тези на умерената ислямистка партия "Ан Нахда".

Висшата независима избирателна комисия съобщи, че предварителните резултати от започналото на 4 октомври гласуване в чужбина показват ниска избирателна активност - до вчера вечерта са гласували малко над 7 процента от тунизийците, живеещи зад граница.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет