Иран: Израел подкрепя ИД

  • 25 септември 2019 11:53

  • 643
  • 2
Иран: Израел подкрепя ИД
© Getty (архив)

Израел оказва подкрепа на "Ислямска държава" (ИД). Това е казал иранският президент Хасан Рохани пред Фокс Нюз.

Светският лидер на Ислямската република заяви, че еврейската държава подпомага бойците на радикалната  мюсюлманска организация. "Хората, които се бият за защита на своите земи, не са терористи. Терористи са тези, които подкрепят ИД. Ционисткото образувание (както Техеран нарича Израел) оказва всестранна помощ на ИД. Бойци на екстремистите се лекуват в израелски болници и получават оръжие и боеприпаси от Тел Авив", категоричен е бил той.

На въпрос на журналист от американската медия дали има доказателства за думите си Рохани е отговорил. "Влезте във всяка една израелска болница. Там ще видите стотици, ако не и хиляди лекуващи се терористи. На всяко пленено от ИД оръжие ще видите клеймо, че то е произведено от евреите", е посочил държавният глава на Иран.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
643 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
транзистор

2019.09.25 | 15:30

2

A добро утро мюсли! Те ИД тия оръжия и пари за бойците си не ги изкопават от пустинните пясъци...И метода на изключването дори пак до там води (и до С.Арабия)

Народът

2019.09.25 | 12:17

1

Човека казва истината . америка я водят скапаните чифути от както е създадена и се плетат интриги от еврейте срещу целия свят !

Добави коментар

Водещи новини