Великобритания смята, че Иран стои зад нападенията срещу Саудитска Арабия

Великобритания е стигнала до заключението, че Иран е отговорен за нападенията срещу петролни съоръжения в Саудитска Арабия и ще обмисли участие в предвождана от САЩ мисия за засилване на отбраната на заливната монархия. Това каза пред журналисти на път за Ню Йорк британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, предаде Асошиейтед прес.

"Ще работим с американските и европейските ни приятели, за да намерим решение за деескалация на напрежението в района", каза Джонсън в самолета.

Запитан дали Великобритания изключва всякакви военни действия, Джонсън каза, че страната ще разгледа внимателно предложението на САЩ за подпомагане на отбраната на Саудитска Арабия. Пентагонът обяви в петък, че ще изпрати още американски войски и оборудване за противоракетна отбрана в региона.

"Разбира се, ако ни помолят саудитците или американците да се включим, тогава ще помислим по какъв начин можем да бъдем полезни", каза той.

Джонсън каза, че ще обсъди с президента Хасан Рохани на среща в ООН действията на Иран в региона и казуса с няколко задържани от Иран хора с двойно гражданство.

Коментари

 1. 2019.09.23 | 12:41

  Те за Ирак и Либия смятаха така ама много лъжат тези лондонските повече от нашите.За разлика от нашите излъгаха цяла Европа.

 2. 2019.09.23 | 11:48

  ЧЕРВЕНИТЕ ИНВАЛИДИ СА ПРОТИВ БРИТАНИЯ

 3. 2019.09.23 | 11:43

  И Тони Блеър ни уверяваше, че в Ирак има оръжие за масово поразяване. И да, но се появи след намесата на Сащ и Англия и се нарича ИДИЛ.


 4. 2019.09.23 | 11:03

  Наглостсаксонските извратеняци излъгаха световната общественост и това,че Садам произвежда химическо оръжие,за което бастисаха подредената му държавица ,открадвайки петрола и златото на Ирак.

 5. 2019.09.23 | 10:19

  до. цял. свят от гл. щеф на тайно разузнаване. снощи до сутринта. термозеха нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник 10. съседите и свойте на румен. гърмяха до сутринта. румен няма дасе уплаши зашото го сменяме. снощи смяната на патрулиращите полицай за взели рушвети . от 40. лв. от. съседите на румен и свойте. до. кога. ще продалжавате . вие полицията. срамота. г. младен маринов. предупредетеси полицията в. гр. кюстендил. защото ние имамаме заснети матреяли. срещу тях. румен с никой несе занимава. те искат да винът румен це той вписва тези съобщения . той неги вписва. не вземетели мерки всичко ще излезе на яве.

 6. 2019.09.23 | 09:40

  ПРАВИЛНО СМЯТА.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Близък изток

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет