Международна група следователи ще разследва нападенията в Саудитска Арабия, Пентагонът е изпратил криминалисти

Международна група следователи, с подкрепата на ООН, ще установява извършителите на нападенията срещу петролни обекти в Саудитска Арабия, заяви вчера на пресконференция в Джеда саудитският министър на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман, предаде ТАСС.

"За разследването на атаките ще бъде създадена с подкрепата на ООН международна група следователи, които ще дойдат в кралството", заяви министърът. Той отбелязва, че все още не се знае кой стои зад атаките срещу петролните съоръжения на компанията "Сауди Арамко", извършени в нощта на 14 септември.

Председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд потвърди вчера пред журналисти, че Централното командване на въоръжените сили на САЩ /СЕНТКОМ/ е изпратило в Саудитска Арабия криминалисти, които да помогнат на местните власти в "оценката на атаките" срещу петролните обекти на кралството, съобщи пресслужбата на Пентагона.

Дънфорд отбелязал, че Вашингтон дава на Рияд време за оценка на случилото се, но всичко сочи, че зад нападението стои Иран или свързани с него сили.

Генералът добавил, че в Пентагона се разработват възможни варианти за отговор, включително военни, икономически, политически и дипломатически мерки.

Коментари

 1. 2019.09.18 | 08:13

  Сега ще излезнат със заключението...-Путин е организирал нападението...!

  1. 2019.09.18 | 09:40

   А защо не? Рохани, Путин и Ердоган са и сие. Срещнаха се преди удара над петролната компания.

 2. 2019.09.18 | 08:32

  геноцида на костовизма над българския етнос. Има за бесене.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Близък изток

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет