Нетаняху иска Великобритания да се противопостави на "иранската агресия"

  • 05 септември 2019 17:52

  • 681
  • 1
Нетаняху иска Великобритания да се противопостави на "иранската агресия"
© Getty Images/Guliver

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна в Лондон с британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, предаде Ройтерс.

На срещата им на Даунинг стрийт 10 Нетаняху похвали Джонсън за непоколебимата му позиция срещу антисемитизма и изразената от него подкрепа за правото на Израел да гарантира сигурността си.

"Изправени сме пред предизвикателството на иранската агресия и тероризъм и бих искал да обсъдим как можем да работим заедно, за да му се противопоставим в името на мира", каза Нетаняху на Джонсън.

Подобно на другите европейски страни, подписали иранското ядрено споразумение, Великобритания бе обезпокоена от миналогодишното изтегляне на САЩ от сделката. По-рано днес Нетаняху призова световните сили да не водят диалог с Иран.

Призивът му е реакция на изказването на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че е възможна среща с иранския президент Хасан Рохани за намиране на решение на иранската криза. "Сега не е време за преговори с Иран, а за засилване на натиска върху Иран", каза Нетаняху пред журналисти напът за Лондон.

Изказването на Нетаняху е рядък пример за разногласие с Тръмп по иранския въпрос. Американският президент заяви вчера, че може да се срещне с Рохани на предстоящата годишна сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Последвайте канала на

БТА
681 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АЗ76

2019.09.07 | 20:15

1

лицемерието и наглостта ционистка-нямат край.

Добави коментар

Водещи новини