САЩ няма да представят плана за уреждане на израелско-палестинския конфликт преди израелските парламентарни избори

  • 28 август 2019 20:12

  • 288
  • 2
САЩ няма да представят плана за уреждане на израелско-палестинския конфликт преди израелските парламентарни избори
© Pixabay

САЩ няма да представят дългоочаквания политически раздел от плана за уреждане на израелско-палестинския конфликт преди израелските парламентарни избори на 17 септември, съобщи днес специалният пратеник на Белия дом за Близкия изток Джейсън Грийнблат, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

"Решихме да не представяме плана за мир (или части от него) преди изборите в Израел", написа в Туитър Грийнблат.

В понеделник, на срещата на върха на Г-7 в Биариц, американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза, че планът може да бъде представен преди вота в Израел.

Екипът на Тръмп за Близкия изток, включително висшият съветник и зет на Тръмп Джаред Къшнър, искаха да представят политическия план през лятото, но израелският премиер Бенямин Нетаняху не успя да състави управляваща коалиция след парламентарните избори през април и това доведе до отлагане.

През юни Белият дом обяви икономическата част от мирния план на Тръмп и потърси подкрепа за него на международна конференция на финансовите министри, състояла се на 25 и 26 юни в Бахрейн.

Последвайте канала на

БТА
288 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gogo

2019.08.28 | 21:51

1

6te ima mir kogato palestina se krotne

2019.08.28 | 23:59

2

Или когато Израел престане да присвоява територии които не са нейни.

Добави коментар

Водещи новини